• LOGIN
  • Geen producten in de winkelwagen.

Certified Information Privacy Professional Europe (SEC-CIPPE)

 1.995,00 Excl. BTW

Wissen

Aangeboden leervormen

Certified Information Privacy Professional Europe (SEC-CIPPE)

CIPP/E is een titel van de IAPP (International Association of Privacy Professionals) en wordt gezien als dé Europese standaard op het gebied van privacy certificering. Met een CIPP certificering toont u aan kennis te hebben van zowel globale- als specifieke regionale wet- en regelgeving in privacy en dataprotectie. Hiermee onderscheidt u zich niet alleen van andere professionals maar toont uw organisatie tevens zijn betrokkenheid aan bij deze voor klanten belangrijke thema’s.

De CIPP/E training sluit volledig aan op de nieuwe Europese Privacy Verordening GDPR / AVG. Daarnaast nemen we de ongeldig verklaring van Safe Harbor, de inhoud van het daaropvolgende Privacy Shield en de Nederlandse situatie (Autoriteit Persoonsgegevens, Meldplicht Datalekken) in de cursus mee.

De CIPP/E training gaat in op globale privacy en dataprotectie principes en -benaderingen plus thema’s als online privacy, soorten data en jurisdictie maar de nadruk ligt op de Europese context en lokale wet- en regelgeving. Ook actuele onderwerpen als het verantwoordelijk omgaan met het verstrekken van gevoelige persoonlijke data aan bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Cloud Computing en sociale netwerken komen aan bod.

Eerder was het slechts mogelijk een CIPP/E training te volgen op jaarlijkse IAPP congressen, TSTC verzorgt deze training sinds 2014 als eerste opleider volgens een open-rooster.

Naast meer flexibiliteit zijn uw belangrijkste voordelen een kleinere groepsgrootte met meer ruimte voor interactie en de garantie op een Nederlandstalige zeer ervaren trainer die kennis heeft van de lokale Nederlandse privacy situatie.

Na de training kunt u met behulp van een bijgeleverd voucher examen doen om de internationaal erkende CIPP/E titel te behalen. Examens kunnen op een tijdstip naar wens op diverse Nederlandse locaties worden afgenomen.

IT trainingen

Voor wie

Chief Privacy Officers (CPOs), Informatiemanagers, Privacy Professionals, Legal Compliance Officers, Riskmanagers, Informatiebeveiligers, Security Officers (CISO), Security Managers, CISSP/CISM/CISA gecertificeerden

Programma

Module 1: Data Protection Laws
– Introduces key European data protection laws and regulatory bodies, describing the evolution toward a harmonised legislative framework.

Module 2: Personal Data
– Defines and differentiates between types of data, including personal, anonymous, pseudo-anonymous and special categories.

Module 3: Controllers and Processors
– Describes the roles and relationships of controllers and processors.

Module 4: Processing Personal Data
– Defines data processing and GDPR processing principles, explains the application of the GDPR and outlines the legitimate bases for processing personal data.

Module 5: Information Provision
– Explains controller obligations for providing information about data processing activities to data subjects and supervisory authorities.

Module 6: Data Subjects’ Rights –
Describes data subjects’ rights, applications of rights and controller and processor obligations.

Module 7: Security of Processing
– Discusses considerations and duties of controllers and processors for ensuring security of personal data and providing notification of data breaches.

Module 8: Accountability
– Investigates accountability requirements, including data protection management systems, data protection impact assessments, privacy policies and the role of the data protection officer.

Module 9: International Data Transfers
– Outlines options and obligations for transferring data outside the European Economic Area, including adequacy decisions and appropriate safeguards and derogations.

Module 10: Supervisions and Enforcement
– Describes the role, powers and procedures of supervisory authorities; the composition and tasks of the European DataProtection Board; the role of the European Data Protection Supervisor; and remedies, liabilities and penalties for non-compliance.

Module 11: Compliance
– Discusses the applications of European data protection law, legal bases and compliance requirements for processing personal data in practice, including employers processing employee data, surveillance, direct marketing, Internet technology and communications and outsourcing.

Examen

Na de training kunt u met behulp van een bijgeleverd voucher examen doen om de internationaal erkende CIPP/E titel te behalen. Examens kunnen op een tijdstip naar wens op diverse Nederlandse locaties worden afgenomen.

Duur training

Klassikaal: 2 dagen

Aanvragen

Graag wil ik informatie ontvangen over de opleiding:

Certified Information Privacy Professional Europe (SEC-CIPPE)

U krijgt van ons per omgaande alle actuele datums voor deze opleiding op basis van uw plaats keuze.

Merk

Microsoft

Extra informatie

IT Doelgroep

IT-Techniek

,

Soort opleiding

Klassikaal

Microsoft

,



Compleet in opleiden

Algemene Voorwaarden
Sinteno Attitude
top

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Sinteno maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geef je impliciet toestemming voor het gebruik van cookies. Sinteno zal zorgdragen dat het gebruik van cookies geen of geringe gevolgen heeft voor de persoonlijke levenssfeer van de gebruiker van deze website. Meer informatie over het gebruik van cookies en/of persoonlijke gegevens kunt u vinden in het Privacy Statement van Sinteno.

Sluiten